Det här med att ta en bra bild på din häst är något som de absolut flesta hästälskare vid något tillfälle har kämpat med. Efter mer än 20 st genomförda produktfotograferingar som har resulterat i tusentals bilder som på olika sätt innehåller hästar vill vårt team dela med sig av våra största lärdomar.

1. Se till redan innan att både häst och utrustning är rena. Ofta kan man tro att man har fått den där perfekta bilden i stunden för att sedan ta upp den och upptäcka den där lilla matresten på tygeln eller fläcken på framknäet. Trots att detta kanske inte påverkar bilden så mycket är det bättre att vara riktigt förberedd än att riskera att man inte blir nöjd i slutändan.

2. Muta inte med godis. Ofta har man godis som en standardlösning när det kommer till hästarna men i vår erfarenhet resulterar det oftast i att den snabbare blir otålig och mycket heller börjar röra på sig i jakt på mer godis istället för att stå still. Ger man även någon typ av färgat hästgodis eller den klassiska moroten och hästen sedan skummar finns det alltid en stor risk att det resulterar i lite riktigt envisa fläckar på dina egna kläder.

3. Vårt främsta tips och en absolut “life saver” är att spela hästljud på telefonen. Detta brukar vara en garanti på att hästens öron direkt kommer fram och att du får en uppmärksam häst som mer än gärna poserar framför kameran. När det kommer till att få hästens uppmärksamhet brukar vi kunna vara ganska kreativa från att skramla med nycklar eller påsar till att stå bakom kameran och hoppa upp och ner men efter att ha testat alla olika tänkbara strategier får denna 10/10 poäng. Det finns ett flertal appar med hästljud och det går även att hitta på YouTube.

Slutligen vill vi ge en stor shout-out till fotografen  Cecilia Jägenmark som tillsammans med resten av vårt team har kämpat i många timmar för att få till den där perfekta hästbilden.