Vilken modell ska jag ha?

Det första man ska veta när det kommer till att välja rätt schabrak är vilken modell man vill ha. Modellen på schabrak avgörs av sadelns utformning och om denna är anpassad till hoppning eller dressyr. Om man har en hoppsadel bör man givetvis välja ett hoppschabrak och har man en dressyrsadel bör man välja ett dressyrschabrak. Om du rider med en allroundsadel rekommenderar vi att man väljer ett hoppschabrak då sadelkåpan oftast är för välvd för dressyrmodellen.

Vilken färg ska jag välja?

Det oftast svåraste beslutet när man väljer utrustning är färgvalet. Två vanliga utgångspunkter att tänka på är:

1. Vilka färger gillar jag?

2. Vilka färger passar på min häst?

Den första punkten bygger helt på vad du som ryttare gillar och tycker bäst om. Den andra punkten påverkas mestadels av färgen på din häst. Hur man resonerar utifrån dessa punkterna är givetvis individuellt, men i de flesta fall kan man matcha nästan alla färger på hästar med färger på utrustning. Den mest debatterade frågan brukar vara vad som passar på en fux. Själv anser jag att alla färger gör sig bra på en fux, men vill man köra på ett säkrare kort är beige, grön, marinblått och vitt färger som alltid går hem.

Hur tar jag hand om mitt “Leather Look” schabrak?

Hur man ska vårda och ta hand om schabrak kan variera mycket beroende på material och egenskaper. Schabraken i vår “Leather Look” kollektion skiljer sig ganska mycket i utseende med de traditionella hopp och dressyrschabraken, men är lätta att hålla fräscha och i bra skick länge.

  • Tvättas i 30 grader.
  • Torktumla inte schabraket utan låt det hängtorka.
  • Vänd schabraket ut och in när du tvättar det.
  • Var noggrann med att sätta ihop alla kardborreband innan tvättning.

En av de största fördelarna med alla produkter från vår “Leather Look” kollektion är dess smutsavstötande yta. Om du är trött på att kämpa för att hålla utrustningen fläckfritt är detta tveklöst sakerna för dig!

Vilken storlek behöver jag?

A-ponny: Ponny
B-ponny: Ponny
C-ponny: Cob
D-ponny: Cob / Full
Storhäst: Full

(Observera att du även behöver ta hänsyn till sadelns storlek!)