Morotsgodis

Ingredienser:

2 morötter
1 dl ljus sirap
4 dl havregryn
1 dl vetemjöl

1. Riv morötterna och lägg i en skål.
2. Blanda i sirap, havregryn och vetemjöl i skålen.
3. Blanda tills det att degen håller ihop.
4. Dela upp degen i mindre delar och lägg på plåten.
5. Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter.

Äppelgodis

Ingredienser:

2 äpplen
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1-3 dl vatten
1 knäckebröd

1. Riv äpplena i lagom grova bitar och lägg i en skål.
2. Krossa ner knäckebrödet i skålen.
3. Blanda ner havregryn, vetemjöl och vatten. (Häll inte i allt vatten samtidigt. Ta lite i taget för att se hur mycket som behövs.)
4. Blanda ihop allting till en deg.
5. Dela upp degen i mindre delar och lägg på plåten.
6. Grädda i 180 grader tills delarna fått en gyllenbrun färg.